Marketingcampagne voor lokale impact

Hoe creëer je lokale bewustwording voor opleidingen die internationaal al goed op de kaart staan? De vraag van Fontys Hogeschool was helder: vang de veelzijdigheid en lokale verbinding van onze instituten in vijf pakkende beelden.

Offline marketingcampagne voor lokale bewustwording

We werkten aan een offline marketingcampagne met de Fontys student in de hoofdrol als strijder voor de maatschappij. Want kies je voor een studie bij Fontys in Venlo, dan kies je voor een toekomst waarin je écht impact maakt. In totaal vijf opleidingsinstituten en hun lokale verbondenheid werden verbeeld in een futuristisch collage, met de Fontys student als ultieme superheld op de voorgrond. De kracht van elk instituut werd benadrukt en lokale bedrijven en gebouwen in de spotlight gezet.

Zorgvuldig gekozen middelen-mix

De vijf beelden werden eerst getoetst bij de doelgroep en vervolgens breed ingezet in een 30-daagse campagne. De weldoordachte middelen-mix van abri’s, narrowcasting en toiletreclames behaalden een bereik van 1.952.034 voor Fontys in Venlo. Op de speciaal ontwikkelde landingspagina was detailinformatie per instituut te vinden en wordt de potentiële student verleid verder op onderzoek te gaan in het maken van een studiekeuze.

Team: Minggus, Teun, Tim
Partners: Patrick Klein MeulemanZuiver Media

Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands
Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands