Ode aan het Limburgse Landschap

Vijf kenmerkende Limburgse landschappen in vijf producten

Het toerisme in Limburg had zwaar te lijden onder de coronacrisis, en kon in 2021 een hart onder de riem gebruiken. Periscoop ontwikkelde van concept tot uitrol een creatieve campagne om meer toeristen naar haar thuisprovincie te trekken. Eentje die inspeelde in op het themajaar ‘Ode aan het landschap’, dat werd uitgeroepen door toerismebureau NBTC

Samen met Stichting Het Limburgs Landschap en een talentvolle verzameling vakspecialisten heeft Periscoop van het Heuvelland tot de Maasduinen vijf kenmerkende Limburgse landschappen geselecteerd. Aan elk landschap werd een product gekoppeld dat de zintuigen prikkelt. Zo werden tekeningen en foto’s van de de gebieden verwerkt in vijf verschillende behangvarianten, en ontwikkelden we peelven-thee uit het natte en droge Veenmoeraslandschap.

We stelden een LP samen met de klanken van het droge en warme Kalkgraslandschap, creëerden een schilderij met de kenmerkende vakwerkhuizen en eindeloos uitgestrekte gaarden van het Heuvellandschap, maakten van de klei van het Maaslandschap een gezichtsmasker, en vingen de geur van de Maasduinen in een uniek mistparfum.

Team: Daan, Jannie, Minggus, Teun, Tijn, Tim
Partners: Alifuru Visual Design, Bureau Magneet, Canon, Stichting Limburgs Landschap

Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands
Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands