Big sounds, small town

Een muzikale campagne die Venlo aan de wereld liet zien

Nadat ze jaren de wereld rondreisden met hun brutale bassgeluiden, waren Samir en Diego (samen Moksi) op zoek naar een nieuwe benadering van hun sound. Toen de pandemie kwam en het leven stilviel, doken de mannen twee jaar onder in hun studio in Venlo om er weer uit op de duiken met Free Moksi. Een album dat oude invloeden en nieuwe inspiraties samenbalt in een eigentijds statement piece.

Periscoop creëerde een campagne die de internationale fanbase koppelde aan Moksi’s roots in Venlo. Met een team lokale creatieven, zoals Studio Jean, Alifuru Visual Design en Falize Photography, hebben we een contentreeks met een rauw DIY-randje ontworpen die past bij de wereldberoemde heren. Van de videoclip van A Million Dollars tot de dj-livestream op 1001tracklists en de PR tot social fotografie.

Samen met Bureau Magneet is de unieke content op YouTube en Instagram gepromoot langs een goed afgestemde advertising-campagne. Ook is er een speciale influencer giftbox ontworpen om het internationale netwerk van Moksi en Barong Family te activeren, en met coverage van Yellow Claw, Kraantje Pappie en DJ Snake werden nieuwe hoeken van de doelgroep bereikt.

Team: Minggus
Partners: Alifuru Visual Design, Bureau Magneet, Falize Photography, Rik Hermans, Studio Jean

Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands
Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands