Het binden en boeien van Generatie Z

Hoe haal je in de huidige krappe arbeidsmarkt talentvol personeel binnen? Vraag het je toekomstige medewerkers!

De ideale wervings- en selectieprocedure

Het is een vraagstuk voor bedrijven van over de hele wereld: wat is dé manier om de toptalenten van de toekomst aan je binden? Om er een antwoord op te vinden organiseerden we in 2021 een design sprint met ons label FRGRND voor de afdeling Employee Branding van consultancybedrijf Deloitte. De centrale vraag: hoe ziet de ideale wervings- en selectieprocedure eruit voor net afgestudeerde, potentiële medewerkers?

Samen mét Generatie Z

Om een oplossing te vinden hebben we alle stappen uit het designproces in sneltreinvaart doorlopen. Van onderzoek doen onder 100 studenten, brainstormen, ideeën bedenken, voorbeelden uitwerken en het ontwikkelen van prototypen voor nieuwe vormen van sollicitatiegesprekken, tot het toetsen in verschillende focusgroepen. Uiteindelijk hebben we in samenspraak met de doelgroep bepaald welke innovaties Deloitte organisatiebreed zou moeten implementeren.

Design Sprints

Met een design sprint ga je in vijf dagen van idee naar getest prototype. In plaats van maanden aan een innovatie werken, ga je in een design-sprint in sneltreinvaart door het innovatieproces heen. Na vijf dagen heb je inzicht in de behoeftes van je gebruiker, heb je een prototype gerealiseerd en heb je je initiële concept getest. Zo weet je snel en zonder grote investeringen of je concept aanslaat bij de gebruiker en creëer je direct draagvlak binnen je organisatie.

Team: Andy, Teun
Label: FRGRND

Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands
Periscoop
Nedinscoplein 7b
5912AP Venlo
The Netherlands